Algemeen

Punta Prima is een typisch Spaanse badplaats, gelegen aan de Orihuela Costa op 3 kilometer van het centrum van Torrevieja. Punta Prima kreeg zijn naam omdat de bebouwing en het zandstrand op een landpunt liggen, die de vorm van een priem heeft. De kust varieert van witte zandstranden tot rotsachtige baaien en kliffen.

Punta Prima beschikt over vele voorzieningen, alle faciliteiten zoals terrasjes, barretjes, winkels, supermarkten, bushalte en strand zijn op korte loopafstand bereikbaar. De dichtstbijzijnde luchthaven is Murcia-San Javier op 20 km.

Iets verder landinwaarts ligt Los Altos is een buitenwijk van Torrevieja, ongeveer 5 km van het bruisende centrum van deze stad. Los Altos is zeer geliefd bij Spanjaarden en Noord-Europeanen. De lokale bevolking is vriendelijk en blij met zowel nationaal als internationaal toerisme.

Het omliggende landschap heeft een overvloed aan sinaasappelbomen, citroenbomen en wijnstokken, die groeien in de valleien omringd door bergketens. In het binnenland vindt u langs de weg vele kleine restaurantjes de zgn. ‘Ventas’ waar u van lokale gerechten kunt genieten.

Klimaat

Punta Prima heeft een warm en mild mediterraan klimaat met 320 dagen zon per jaar. Door de afwezigheid van zware industrie en aanwezigheid van de grote zoutmeren (salinas) in de omgeving, staat de lucht in de regio bekend als zeer schoon. Het lokale microklimaat is zeer goed voor de gezondheid en aanbevolen door medische specialisten over de hele wereld.

Stranden

Het gelijknamige witte zandstrand Punta Prima ligt het meest noordelijk in een reeks van zes stranden van de deelgemeente Orihuela-Costa. Het strand heeft een prachtige boulevard met winkels en boetieks en bars en restaurants.

Het meest zuidelijke strand is Playa Flamenca, dat grenst aan Playa De Los Náufragos van de stad Torrevieja. De stranden zijn bekroond met de blauwe vlag-status.

Winkelen en uitgaan

In het levendige centrum van Punta Prima zijn diverse faciliteiten aanwezig zoals een bank, apotheek, internetcafé, bars en restaurants (Spaans, Duits, Italiaans, Chinees, Indiaas, etc.). Alle voorzieningen zijn op loopafstand waardoor een auto geen noodzaak is.

Een bezoek aan de lokale markt om uw groenten en fruit, schoenen, tassen en kleding te kopen, kan worden gedaan op de populaire zaterdagmarkt in Playa Flamenca. Lokale souvenirs vindt u op de markt aan de Paseo Marítimo, de boulevard in Punta Prima.

Het imposante winkelcentrum La Zenia Boulevard (op 5 km) is het grootste van de hele regio (150 winkels) en is gebouwd op 161.000 m2. Zenia Boulevard is niet alleen voor shopping, maar eveneens een ontmoetingsplaats waar veel evenementen plaatsvinden.

Er is een breed scala van winkels met een grote variatie aan verschillende branches. Hier treft u oa. Decathlon, Primark, Zara, H&M, C&A, Guess, Geox, Swarovski en hypermarket Alcampo.

Sport en activiteiten

Deze omgeving is omringd door kilometers witte zandstranden, met watersport als belangrijkste kenmerk van deze streek. Zeilen, diepzeeduiken en waterskiën, jetskiën en familieboottochtjes zijn hier de meeste populaire activiteiten.

In zuidelijke richting loopt een prachtige wandelroute langs de grillige rotsen op een smal pad tot de jachthaven van Campoamor. Langs de kust in noordelijke richting wandelt u in slechts dertig minuten naar de stad Torrevieja.

Golfbaan

De dichtstbijzijnde golfbaan is Villamartin (18 holes) op ongeveer 5 km afstand. Villamartin is reeds 25 jaar oud en staat bekend als één van de mooiste en beste golfbanen uit de regio. De golfbaan is gelegen in een vallei, aan de rand van een rivierbedding en kenmerkt zich door niet al te heuvelachtig terrein met dichte bebossing.

Villamartin biedt uitzonderlijk veel variatie met doglegs, waterpartijen, een natuurlijke klip en vele andere zorgvuldig geplaatste hindernissen, perfect ingepast in de natuurlijke omgeving. De 17e hole wordt ook wel gezien als een van de moeilijkste in Spanje.

In de nabije omgeving bevinden zich nog 2 mooie golfbanen: Campoamor en Las Ramblas, allen zijn het hele jaar geopend.

Natuur

Ten noorden van Punta Prima liggen twee grote en mooie zoutwaterlagunen: de zoutmeren van La Mata en Torrevieja. De twee meren, beide uitgeroepen tot natuurreservaat, worden beschouwd als Europa’s grootste zout producerende meren.

Dit beschermd natuurgebied, waar flamingo’s in het wild te zien zijn, heeft een zee- en zoutmuseum waar alle informatie terug te vinden over het leven rondom de zee en de zoutmeren.