Algemeen

Orihuela Costa ligt aan de Spaanse Costa Blanca zuid, in de provincie Alicante, in de Spaanse autonome regio Valencia. Orihuela Costa heeft een kustlijn van maar liefst 16 km waar mooie zandstranden, kliffen en baaien met helder water elkaar afwisselen, zoals Punta Prima, Playa Flamenca, La Zenia, Cabo Roig, Dehesa de Campoamor en Mil Palmeras.

Dehesa de Campoamor ligt ongeveer 13 km ten zuiden van de havenstad Torrevieja en is de naam van een urbanisatie, zandstrand en jachthaven in de deelgemeente Orihuela Costa. Dehesa de Campoamor onderscheidt zich door witte zandstranden in een omgeving met groene dennenbossen en uitgestrekte bosgebieden. Hier vindt u naast rust een ongelooflijke veelzijdigheid aan vrije tijd en cultuur.

Klimaat

Orihuela Costa kent een aangenaam zeeklimaat met een gemiddelde temperatuur van 20º C en 300 zonnige dagen per jaar. Door de afwezigheid van zware industrie en aanwezigheid van de grote zoutmeren (salinas) in de omgeving, staat de lucht in de regio bekend als zeer schoon.

Er wordt wel gezegd dat de omgeving de gezondheid bevordert vanwege de relatief hoge concentraties jodium in de lucht door de aanwezigheid van de salinas. In de omgeving zijn veel klinieken voor hart- en vaatziekten, reuma en huidaandoeningen.

Strand

Orihuela Costa staat internationaal bekend om zijn mooie witte zandstranden en helder water, kreken(calas), die worden afgewisseld door hoge steile kliffen (acantilados). Diverse stranden in Orihuela Costa zijn onderscheiden met de prestigieuze Blauwe Vlag vanwege de aanwezigheid van vele faciliteiten, zoals vlonders, strandwachttorens, ehbo-posten en douches.

Het witte zandstrand Campoamor ligt in een reeks van zes stranden van deelgemeente Orihuela-Costa en grenst in het noorden aan het strand Cabo Roig en in het zuiden aan het strand Mil Palmeras. Het heeft een lengte van 650 meter en breedte van 20 meter. Op het strand vindt u o.a. een strandwachttoren, een EHBO-post, vlonders en een speciale toegang voor mindervaliden, een restaurant en een hotel.

Horeca en winkels

Het populaire shoppingcenter Zenia Boulevard is het grootste van de provincie Alicante. U geniet hier van een zeer ruim aanbod aan bars, restaurants, winkels, boetieks en entertainment voor jong en oud het hele jaar door. U vindt hier ook een Alcampo hypermarkt, MediaMarkt, Leroy Merlin, een casino en nog veel meer.

Naast Zenia Boulevard, biedt Orihuela Costa een belangrijk aantal kleinere winkelcentra en commerciële zones, alsook een medisch centrum, apotheken, banken, een postkantoor, een gemeentehuis, scholen, kinderdagverblijven etc., ten dienste van inwoners en toeristen.

Jachthavens

De jachthavens van Campoamor en Cabo Roig, alsook de stranden en baaien, bieden een brede waaier aan watersporten (ook windsurfen en zeilen), welke u hier het hele jaar door kan beoefenen dankzij het bevoorrechte klimaat.

De jachthaven van Campoamor betreft een origineel ontwerp, dat zich mooi aanpast aan het landschap. De jachthaven bezit 348 ligplaatsen en beschikt over vele faciliteiten waaronder een droogdok, hijskraan van 10 ton (10.000 kg.), watersportschool, bar, restaurant en een hotel.

Golfbanen

Orihuela Costa ligt tussen de 3 beste golfterreinen in Spanje: Campoamor, Villamartin en Las Ramblas. De koninklijke golfclub Campoamor is ontstaan rond een schitterende haciënda in een prachtig natuurpark. De golfbaan is perfect ontworpen en ligt beschut voor de zeewind, volledig aangepast tussen de glooiende heuvels in een prachtige vallei.

Golfbaan Villamartin is gevarieerd met laag liggende en heuvelachtige gedeelten in een vallei. Het terrein ligt tussen de bossen, is aangepast aan de natuurlijke omgeving en er is veel mediterrane vegetatie. De natuurlijke structuur van het heuvelachtige terrein van Las Ramblas zorgt voor een interessante match voor spelers die van uitdagingen houden.

Sport en natuur

Naast een grote verscheidenheid aan watersporten vindt u in deze regio diverse sportcentra, voetbalvelden, fitnesscentra, tennisclubs, en maneges. Ook de wandel- en wielersport zijn erg populair vanwege de vele paden in het Parque Natural de la Sierra Escalona. In dit natuurpark van het Escalona gebergte met zijn dennenwouden zijn opvallend grote dennenbomen te zien.