Wel of niet naar een beurs

Is het zinvol een beurs te bezoeken?

Toen het internet nog niet bestond waren de beurzen dé plek voor een eerste kennismaking met een tweede huis. Omdat men steeds minder tijd kreeg en alle benodigde informatie zelf op internet kon vinden, zagen we de bezoekersaantallen van de tweede woning beurzen de laatste jaren flink afnemen. Nu, in 2017, zien we weer een lichte toename. Dit is niet verwonderlijk gezien de aantrekkende markt.

Tegenwoordig heeft u als geïnteresseerde al informatie bekeken op internet en worden de beurzen voor onroerend goed in het buitenland vaak gebruikt als een contactmoment met de aanbieder of de makelaar. Helaas krijgt u op een beurs geen gevoel bij de woning of de plek, een beursbezoek voegt in dat opzicht dan ook weinig toe.

Informatief en verhelderend of toch onduidelijk

Maar hoe weet u of de standhouders werkelijk de locaties, de projecten en de vakantiewoningen kennen of dat deze medewerkers slechts vertegenwoordigers of uitzendkrachten zijn? Hoe weet u met wie u aan tafel zit en of de informatie die u krijgt juist is? De organisatie van woningbeurzen geeft geen enkele garantie op dit gebied.

In alle jaren dat ik tot nu toe werkzaam was in recreatief onroerend goed werd ik nog nooit zoveel gebeld en gemaild als er weer een tweede woning beurs gehouden was. Het bezoek aan de beurs riep vaak meer vragen op dan antwoorden. Niet alleen door onduidelijke en incomplete informatie, maar ook doordat relevante vragen vaak pas opkomen als de informatie thuis ingedaald en verwerkt is.

Waarom staat Casa La Costa niet op een beurs

Op een tweede woning beurs kunt u over het algemeen niet meer terecht dan voor een algehele indruk van het aanbod. Juist voor specifieke vragen is het goed een uitgebreid gesprek aan te gaan, waarvoor geen tijd is op de beurs. Denkt u bijvoorbeeld aan de bijkomende kosten bij aankoop, belastingen in Spanje, bouwvergunningen of bestemmingsplannen.

Maar ook persoonlijkere vragen over bijvoorbeeld financiering en erfrecht, bespreekt u in regel niet even op een beurs. Casa La Costa geeft de voorkeur aan een persoonlijk gesprek, bij u thuis of op locatie en neemt de tijd om in alle rust diverse facetten te bespreken om tot een goede voorbereiding te komen op de aankoop van een recreatiewoning in Spanje.

Toch naar de beurs

Mocht u toch naar een tweede woning beurs willen gaan, laat u dan goed informeren met wie u gesproken heeft en vraagt u de link naar de website zodat u thuis alles nog eens rustig na kunt lezen. Belangrijk is vooral niets ter plekke te ondertekenen en een erkende makelaar naar het aanbod te laten kijken waar uw belangstelling naar uit gaat.

Bij Casa La Costa zijn wij ervan overtuigd dat u zich niet moet laten overhalen door mooie beloftes die alleen werkelijkheid worden als u à la minute een optie of koopcontract tekent. Het kopen van een vakantiehuis is een mooi proces waar u alle tijd voor zou moeten nemen en waarin wij u graag begeleiden. Zo wordt de investering in een tweede huis in Spanje al vanaf de oriëntatie een plezierige belevenis!