Waar komt úw interesse voor een tweede huis in Spanje vandaan?

Heeft u belangstelling voor een vakantiehuis in Spanje?

Veel mensen beginnen hun zoektocht naar een tweede huis als vakantiegangers. Misschien heeft u een bepaald deel van Spanje een paar keer bezocht en bent u enthousiast geraakt over de streek? Of misschien heeft u familie of vrienden die al in een bepaalde regio wonen of verblijven? Als dit het geval is voor u, dan heeft u een uitstekend uitgangspunt en waarschijnlijk al een goed idee over waar u uw zoektocht gaat beginnen.

Op het internet heeft u oneindig veel keuze uit diverse vakantiehuizen. Natuurlijk wilt u dit aanbod eerst uitgebreid onderzoeken.In andere gevallen is er geen sprake van een band met een bepaald gebied of plaats, maar van een algemene wens om een tweede huis ergens in warm en zonnig Spanje te kopen. Costa Blanca Zuid, het gebied waar Casa La Costa opereert, is gemakkelijk bereikbaar en heeft een heerlijk klimaat.

Met welk doel zoekt u een woning in Spanje?

In de meeste gevallen wil men in eerste instantie de vakanties doorbrengen in de recreatiewoning in Spanje. Op later moment, wanneer er minder verplichtingen in Nederland zijn, zoals bijvoorbeeld werk en verzorging van kinderen en kleinkinderen, en er meer tijd is, er langere tijd te verblijven of zelfs te gaan wonen.

Een ander doel kan zijn het spaargeld op een rendabele manier te investeren door het vakantiehuis in Spanje te verhuren, of wellicht te kiezen voor een combinatie van verhuur en eigen gebruik waarbij het mes aan twee kanten snijdt: een waardevolle investering én een heerlijk verblijf voor eigen vakantie.

Financieel een haalbare kaart?

Natuurlijk is het goed om voordat u gericht op zoek gaat, een globale berekening te maken van wat de kosten zijn, wat u zich zou kunnen veroorloven en wat uw limiet is. Bij de aankoop van een tweede woning heeft u niet alleen te maken met de kosten van het huis zelf.

Denkt u naast opleverings- en verhuiskosten ook aan advocaat-, notaris- en Kadasterkosten. Ook de jaarlijks terugkerende kosten voor onderhoud en onroerendgoedbelasting worden met regelmaat over het hoofd gezien.

Ik help u graag bij uw berekening, zodat -als deze rond is en u ervan overtuigd bent dat het bezit van een vakantiehuis in Spanje binnen uw budget past- we de reis naar een eigen woning in Spanje kunnen beginnen.