U droomt van een vakantiehuis in Spanje

Wilt u ook een droomhuis in Spanje?

U kent dat gevoel wel als u weer in Spanje met vakantie bent geweest, “hier zou ik best een vakantiehuis willen hebben”. Ideaal om meerdere vakanties per jaar door te brengen of misschien om er permanent te gaan wonen. Zeker ook omdat onroerend goed in Spanje stukken goedkoper is dan in ons drukke landje. Het mooie uitgestrekte uitzicht vanuit uw tuin over de glooiende heuvels of misschien wel de prachtige azuurblauwe zee… Een droom die velen van ons hebben.

Maar deze droom van een eigen huis in Spanje ligt dichter binnen uw bereik dan u misschien denkt. Velen medelanders zijn u reeds voorgegaan en hebben deze droom gerealiseerd. Belangrijk is wel dat u deze droom niet in een nachtmerrie laat eindigen. Daarvoor heb ik deze blog bedacht. Om u te informeren, te adviseren en voor te bereiden op de grote stap om over te gaan tot aankoop van een (tweede) huis in Spanje.

Wie ben ik?

Ik ben Hans de Keijzer, al 20 jaar erkend makelaar (VBO). Tussen 2010 en 2014 zocht en kocht ik een huis in Spanje. In deze periode heb ik tevens vele landgenoten begeleid bij aan- en verkoop van hun vakantiehuis, waarbij mijn kennis als makelaar goed van pas kwam. Zowel bij mijn eigen onroerend goed activiteiten als bij die van mijn opdrachtgevers ben ik diverse situaties tegen gekomen die ik graag met u wil delen.

Samen met mijn collega Rick van Hoeven die in Vega Baja woont, de Costa Blanca als zijn broekzak kent, intensief contact heeft met bouwers en zijn talen vloeiend spreekt, neem ik u mee in elke fase van zoektocht tot aanschaf van een vakantiehuis aan de Costa; of u nu startend/oriënterend of gevorderd ‘huizenzoeker’ bent, ik probeer alle facetten van aankoop zo informatief mogelijk weer te geven.

Voor wie?

Wilt u in eerste instantie de vakanties doorbrengen in uw recreatiewoning in Spanje, en later, als u gestopt bent met werken en dus meer tijd heeft, er ook langere tijd verblijven? Of wilt u uw spaargeld rendabel investeren en uw huis verhuren? Op welke manier u ook op het idee gekomen bent om u te oriënteren op Spaans onroerendgoed, het feit ligt er dat u de eerste stappen wilt gaan ondernemen naar een eigen huis in Spanje.

Maar waar moet u beginnen? Hoe koopt u een woning in Spanje? Welke kosten gaan hiermee gepaard? Hoe vermijdt u juridische problemen? Wat zijn de actuele nieuwbouwprojecten aan de Costa Blanca op dit moment? Welke projecten sluiten aan bij uw wensen en verlangens? Waarom is de Costa Blanca Noord dé ideale regio om een woning te kopen?

In de volgende blogs neem ik u mee op reis door on(t)roerend Spanje!