Huis kopen aan de Costa Blanca Zuid

Dé plek onder de zon

Costa Blanca Zuid heeft alles waar u van droomt

Costa Blanca Zuid is de perfecte locatie voor een tweede huis of een permanent verblijf in Spanje. Het kustgebied in de provincie Alicante heeft meer dan 160 kilometer bijzonder mooie stranden en gebieden van uitzonderlijke schoonheid. Het mediterrane klimaat zorgt voor een aangename temperatuur met weinig regen. Het dagelijkse leven is er goedkoper in vergelijking tot Nederland, de woningprijzen liggen er lager dan gemiddeld. Deze mooie regio, op nog geen 2,5 uur vliegen, biedt alles om er te wonen, werken en recreëren.

Elke dag vliegen diverse touroperators en budgetmaatschappijen vanaf Eindhoven, Rotterdam en Weeze (net over de grens in Duitsland), maar ook vanaf Brussel, Antwerpen, Luik en Oostende. De vlucht naar de luchthavens Alicante of Murcia duurt maximaal 2,5 uur. De luchthavens liggen op maximaal 3 kwartier rijden van uw (vakantie)huis en zijn zonder files bereikbaar.

Strand guardamar del segura Costa Blanca

Waarom Costa Blanca Zuid

Costa Blanca Zuid heeft een zeer gevarieerd landschap; de azuurblauwe zee, duinen en stranden met fijn zand, baaien met rotsen en kliffen, boomgaarden met citrusvruchten, bergen en natuurreservaten. Natuurbehoud en duurzaamheid spelen een grote rol in deze regio. De authentieke uitstraling wordt bij de nieuwbouwprojecten zoveel mogelijk in acht genomen en hoogbouw wordt om die reden dan ook tot een minimum beperkt.

Het dagelijkse leven is hier goedkoper in vergelijking tot Nederland. De huizenprijzen staan niet in verhouding met de Nederlandse woningprijzen en zijn zelfs gemiddeld 30% lager dan aan de Costa Blanca Noord. Door de toenemende internationalisering is de regio met vele bedrijven en diensten uitgebreid. Zo heeft Costa Blanca Zuid bijvoorbeeld een uitstekend wegennetwerk en uitgebreide gezondheidszorg.

Dit prachtig stuk Spanje heeft niet alleen alles om te wonen en te werken, qua recreatiemogelijkheden is de Costa Blanca Zuid onbegrensd. Culinair genieten kunt u in één van de vele lokale restaurantjes die u de typisch Spaanse gastvrijheid bieden. Om een actieve levensstijl uit te oefenen biedt de regio vele faciliteiten zoals bijv. jachthavens en golfterreinen. Ook de wandelaar, fietser en watersporter kan hier het hele jaar terecht.

Golfbaan La marquesa Ciudad quesada

Aangenaam zacht in de winter, niet te warm in de zomer

Costa Blanca Zuid kent een mediterraan microklimaat dat garant staat voor veel zonovergoten dagen (minimaal 300) en overwegend aangename temperaturen (gemiddeld 20º). De kans op regenachtige dagen is zeer klein omdat de regio beschut ligt door de bergen in het binnenland. Vorst is er vrijwel nooit en extreme hitte met temperaturen van 40 graden of hoger komen hier nauwelijks voor.

Volgens de WHO (Wereld Health Organisation) is de Costa Blanca Zuid het meest gezonde gebied om te wonen en te werken. Door de afwezigheid van zware industrie en aanwezigheid van de grote zoutmeren (salinas) in de omgeving, staat de lucht in de regio bekend als zeer schoon. Doordat de luchtvochtigheid erg laag is hebben mensen met artrose en reuma minder last.

Een tweede huis aan de Costa Blanca?

Wilt u kennis maken met de mogelijkheden op het gebied van onroerend goed in Spanje? Denkt u erover om een huis, villa of appartement te kopen aan de Costa Blanca Zuid? Wilt u stappen gaan ondernemen naar een eigen huis in Spanje? Bij ons vindt u niet alleen een zeer gevarieerd aanbod, wij bieden u eventueel ook de mogelijkheid de regio te ontdekken tijdens een bezichtigingsreis.

Maak hier uw afspraak